STICHTING FARANFARE MALI

Stichting Faranfare Mali stimuleert kleinschalige landbouw in Mali
Stichting Faranfare Mali en Association Faranfare

 

Stichting Faranfare Mali heeft als doel de armoede in Mali te bestrijden en de levensomstandigheden van de inwoners te verbeteren.

 

 

FARANFARE betekent „mooi“ in Soninke, de taal die in de regio van Kayes gesproken wordt.

 

Stichting Faranfare Mali trachtte haar doel te bereiken door het bevorderen van kleinschalige landbouw waardoor de voedselproductie geoptimaliseerd werd, het bevorderen van ondernemersschap, van het gebruik van zonne-energie en het verstrekken van andere hulp na overleg met de bevolking.

De hulpverlening was in eerste instantie gericht op het district Kayes en werd later uitgebreid naar andere delen van Mali.

  

Stichting Faranfare Mali stimuleert kleinschalige landbouw zodat de mensen niet afhankelijk zijn van regen maar met waterputten en irrigatiesystemen kunnen verbouwen en oogsten wanneer de tijd daar rijp voor is.

 

De bevolking kan hierdoor onafhankelijk worden en in hun eigen behoefte voorzien. De bewoners van Seke kunnen hun eigen groente en fruit consommeren en op de lokale markt verkopen.

 

Een van de belangrijkste punten voor Stichting Faranfare Mali is dat de bewoners van Kayes onafhankelijk worden van welke weersomstandigheid dan ook.

 

 

Join us on Facebook:

https://www.facebook.com/AssociationFaranfareStichtingFaranfareMali

 

EMAIL:  faranfare@gmail.com